Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Αφιέρωμα: 11η Σεπτεμβρίου 2001 - Αναπάντητα ερωτήματα 20 χρόνια μετά...


Συγκεντρώσαμε 4 άρθρα (2 πρόσφατα, 1 του 2018 και ένα του 2017) που επιχειρούν να προσεγγίσουν ένα συνταρακτικό γεγονός που έμελλε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο. όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τότε...
ΔΕΕ

1ο άρθρο

«Αβλεψίες» και ερωτήματα

Γιώργος Τσιάρας  12.09.2021, 12:11

·          

·          

·          

Σαν να μην έφτανε η ίδια η φύση ενός τόσο μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος για να εγείρει υποψίες και συνωμοσίες, ο καθόλου πειστικός, ανειλικρινής επικοινωνιακός χειρισμός του από την κυβέρνηση Μπους αλλά και τους διαδόχους του δίνουν τροφή σε δεκάδες τέτοιες θεωρίες, βάσιμες και μη που καταναλώνονται λαίμαργα από το καχύποπτο κοινό μέχρι και σήμερα.

Πάμε όμως πίσω στις «αβλεψίες» και τα λάθη που επέτρεψαν την καταστροφή, αλλά και τα αμέτρητα αναπάντητα ερωτήματα. Πώς γίνεται κοτζάμ Αμερική, με το αυστηρότερο σύστημα βίζας στον κόσμο, όχι μόνο να δέχεται στο έδαφός της 19 λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς τζιχαντιστές, αλλά και να επιτρέπει την εκπαίδευση αρκετών από αυτούς σε αμερικανικές σχολές πιλότων; Και πώς γίνεται, αφού οι αεροπειρατές πήραν τον έλεγχο των αεροσκαφών και τα έστρεψαν προς τους στόχους τους, περιλαμβανομένου του Πενταγώνου, να μην καταρριφθούν από την ισχυρότερη πολεμική αεροπορία του κόσμου, όπως προβλέπεται από όλα τα πρωτόκολλα; 

Η επίσημη απάντηση, ότι την ημέρα εκείνη «έτυχε» όλα τα διαθέσιμα πολεμικά τζετ να συμμετέχουν σε άσκηση πάνω από τον Ατλαντικό και ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απέτυχε να... συνεννοηθεί έγκαιρα με τους στρατιωτικούς, δεν αντέχει σε κριτική. Άλλωστε πολλοί πιστεύουν ακόμη πως το τέταρτο αεροπλάνο, αυτό που κατέπεσε στην Πενσυλβάνια μετά από υποτιθέμενη μάχη των γενναίων επιβατών του με τους αεροπειρατές, όντως τελικά καταρρίφθηκε, όταν ο μηχανισμός της πολεμικής αεροπορίας άρχισε επιτέλους να λειτουργεί: ένα σενάριο που υποστηρίζεται από τη μεγάλη διασπορά των συντριμμιών, που δείχνει πως το αεροπλάνο ίσως διαλύθηκε στον αέρα. 

Αλλά ΟΚ, ας ακολουθήσουμε το αφήγημα. Πώς γίνεται δυο κολοσσιαία κτίρια 110 ορόφων με χαλύβδινο σκελετό, που είχαν σχεδιαστεί μάλιστα εξ αρχής για να αντέξουν ακριβώς σε ένα τέτοιο σενάριο, να καταρρεύσουν μέσα σε μόλις μία ή δυο ώρες μετά από πρόσκρουση και πυρκαγιά όχι στη βάση, αλλά σε μερικούς μόνο από τους υψηλότερους ορόφους τους; 

Παρά τις σχετικές έρευνες και τα λογικοφανή πορίσματα, όπως αυτό του National Institute of Standards and Technology, πολλοί ειδικοί εξακολουθούν να αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή - εκτός βέβαια αν οι μαφιόζοι εργολάβοι είχαν «κλέψει» στα υλικά κατά την κατασκευή των πύργων στη δεκαετία του '70.

Ακόμη πιο δύσκολο όμως είναι να πιστέψει κανείς ότι το περίφημο «κτίριο 7» του WTC, ένας μικρότερος ουρανοξύστης που δεν επλήγη άμεσα και στον οποίο όλως τυχαίως φυλάσσονταν μεγάλο μέρος των αρχείων της CIA και του FBI (!), κατέρρευσε... φυσιολογικά μετά από μόλις εφτά ώρες, και μάλιστα απολύτως συμμετρικά, μέσα σε μόνο 2,25 δευτερόλεπτα: πρόκειται άλλωστε για το μοναδικό κτίριο με χαλύβδινο σκελετό που έχει επισήμως πέσει από φωτιά στα παγκόσμια αρχιτεκτονικά χρονικά! 

Εξίσου «ύποπτη» παραμένει η επίσημη ιστορία για το πλήγμα στο Πεντάγωνο, ένα από τα καλύτερα προστατευμένα κτίρια στον κόσμο, σχεδόν ογδόντα λεπτά μετά την έναρξη του συναγερμού.

Κατ' αρχάς ο ελιγμός που χρειάστηκε να κάνει ο αρχάριος, υποτίθεται, πιλότος του Boeing 757 για να «πετύχει» το σύμπλεγμα είναι τόσο δύσκολος, ώστε αρκετοί ειδικοί να θεωρούν πως είναι αδύνατο να έχει πραγματοποιηθεί ακόμη και από πολύπειρο κυβερνήτη - κάτι που ισχύει, σε μικρότερο βαθμό, και για τις μανούβρες ακριβείας στους Δίδυμους Πύργους.

Επίσης το λιγοστό φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει έκτοτε μοιάζουν να δείχνουν το «αποτύπωμα» πρόσκρουσης ενός πολύ μικρότερου αεροσκάφους ή πυραύλου cruise. Από την άλλη μεριά βέβαια οι αρχές επιμένουν πως ανέκτησαν τόσο τα μαύρα κουτιά, όσο και ίχνη DNA των άτυχων επιβατών, οπότε... 

Αλλά και η ίδια η «υπερκομματική» Επιτροπή 9/11, που κλήθηκε εκ των υστέρων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αποτελεί από μόνη της ένα σκάνδαλο: αρχικά οι Μπους Τζούνιορ και Τσένι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τη σύστασή της και κάμφθηκαν μόνο μετά από οξύτατη πίεση των συγγενών των χιλιάδων θυμάτων, που δεν πείθονταν από τα ώς τότε επίσημα αφηγήματα και απαιτούσαν λογοδοσία.

Στη συνέχεια ο Μπους το... τερμάτισε διορίζοντας ως πρώτο επικεφαλής της την «γκρίζα εξοχότητα» της αμερικανικής πολιτικής, τον διαβόητο Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος ωστόσο τελικά αρνήθηκε να αναλάβει, γιατί θα έπρεπε να αποκαλύψει στο Κογκρέσο την πλήρη λίστα των πελατών της συμβουλευτικής εταιρείας του - στην οποία, άκου να δεις, φαίνεται πως φιγουράριζε ο μισός Οίκος των Σάουντ! 

Αλλά και χωρίς τον Κίσινγκερ το έργο της επιτροπής υπονομεύτηκε εξ αρχής, με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της χώρας να καταθέτουν τελικά ανωμοτί «για λόγους εθνικής ασφαλείας», πλήθος υλικού να μένει αναξιοποίητο και ολόκληρες παράγραφοι της τελικής έκθεσης να παραμένουν ώς και σήμερα λογοκριμένες, προκειμένου να προστατευτούν από τις μηνύσεις των χαροκαμένων συγγενών οι εμπλεκόμενοι Σαουδάραβες διπλωμάτες και γαλαζοαίματοι και να συγκαλυφθούν όσο γίνεται οι «αστοχίες» των μυστικών υπηρεσιών, που, αντί να τιμωρηθούν για τις παλινωδίες τους, είδαν τους προϋπολογισμούς και τις εξουσίες τους να γιγαντώνονται!

Και κάτι τελευταίο: αν σκοπός της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν πραγματικά η αποκάλυψη όλης της αλήθειας για την προετοιμασία και τη διενέργεια των επιθέσεων, τότε γιατί το 2011 ο «φιλοξενούμενος» στο Πακιστάν, Οσάμα μπιν Λάντεν, δεν συνελήφθη ζωντανός για να ανακριθεί και να δικαστεί; 

Γιατί ο Πακιστανός ισλαμιστής Χαλίντ Σικ Μοχάμεντ, ο 56χρονος υποτιθέμενος «αρχιτέκτονας» των επιθέσεων που συνελήφθη το 2003 και είχε αποδεδειγμένα (όπως και ο Μπιν Λάντεν άλλωστε) στενές σχέσεις με τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ από το 2006 κρατείται στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο, δεν έχει ώς σήμερα οδηγηθεί σε δημόσια δίκη; 

Πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πως το στρατοδικείο του Μοχάμεντ, που βασανίστηκε άγρια από τη CIA για να ομολογήσει τις πράξεις του, θα ξεκινήσει επιτέλους, αλλά στην Κούβα και όχι στις ΗΠΑ και χωρίς ελεύθερη πρόσβαση σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, πέρα από μια χούφτα προσεκτικά επιλεγμένους και «ενσωματωμένους» ρεπόρτερ και συγγενείς θυμάτων, ενώ θα απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση και ο έλεγχος των πληροφοριών από τους στρατοδίκες θα είναι ασφυκτικός. 

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί από μόνο του απόδειξη πως η Ενδεκάτη Σεπτεμβρίου ήταν ένα χτύπημα εκ των έσω ή μια τεράστια κυβερνητική/παρακρατική συνωμοσία. Όμως γεγονός παραμένει πως τόσα χρόνια μετά την τραγωδία, όπως είχε συμβεί και με τη δολοφονία του Κένεντι, η πλειονότητα των ανθρώπων εντός και εκτός ΗΠΑ δεν πιστεύουν την επίσημη εκδοχή και εξακολουθούν να καταναλώνουν με πάθος βιβλία, ντοκιμαντέρ και πάσης φύσεως υλικό -διαδικτυακό και μη- που επιχειρεί να την ανατρέψει.

https://www.efsyn.gr/themata/thema-tis-efsyn/309851_ablepsies-kai-erotimata

 

2ο άρθρο

11η Σεπτεμβρίου: Φιάσκο της CIA ή «δουλειά» εκ των έσω - Τα «αναπάντητα» ερωτήματα 

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους έχουν αφήσει «αναπάντητα» ερωτήματα για την τότε λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και έχουν δημιουργήσει πάμπολλες θεωρίες συνομωσίας.

Γράφει ο Πάνος Φλώκης   08:06 - 11/09/2021

 

Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που αλλάζει τον κόσμο, καθώς ο πλανήτης παρακολουθεί την μεγαλύτερη υπερδύναμη, να «ματώνει» από έναν άγνωστο και ασήμαντο μέχρι τότε αντίπαλο.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα κάνουν αεροπειρατεία σε τέσσερα αεροπλάνα, κατευθύνουν δύο από αυτά στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ένα στο Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συντρίβεται σε ανοικτό χώρο.

Μέσα σε λίγη ώρα, οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν και συνολικά χάνουν την ζωή τους 2.973 πολίτες, παραπάνω από 6.000 τραυματίζονται, ενώ 24 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μέχρι και σήμερα.

Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα μία χώρα βυθισμένη στο πένθος, με τους κρατικούς αξιωματούχους να υπόσχονται εκδίκηση, χωρίς όμως να αναγνωρίζουν λάθη ή αστοχίες.

Έκτοτε, «αναπάντητα» ερωτήματα πλανώνται πάνω από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σχετικά με τον τρόπο που έδρασαν και ταυτόχρονα δημιουργούν μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για θεωρίες συνομωσίας.

Έτσι, δημιουργείται ένα ερώτημα, που ψάχνει επίσημη απάντηση μέχρι και σήμερα. Η 11η Σεπτεμβρίου είναι ένα τεράστιο φιάσκο των μυστικών υπηρεσιών ή «δουλειά» εκ των έσω.

 

Πώς οι τρομοκράτες πέρασαν την ασφάλεια του αεροδρομίου

Η πρώτη και βασική απορία, είναι πως οι τρομοκράτες επιβιβάστηκαν στα αεροπλάνα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Την εποχή που συμβαίνει η 11η Σεπτεμβρίου, τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα αεροδρόμια, όχι μόνο είναι διαφορετικά, αλλά και λιγότερο αυστηρά.

Καταρχάς, ο τρόπος τρομοκρατικής δράσης μέσω αεροπειρατείας, αλλά και η αντίληψη περί κινδύνου από τις αρχές, είναι αρκετά διαφορετικός.

Συνήθως οι αεροπειρατές είτε επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο, ώστε να διαπραγματευτούν με τον εκάστοτε «στόχο» τους, είτε τοποθετούσαν εκρητικά και το ανατίναζαν, χωρίς να χρησιμοποιούν βομβιστές αυτοκτονίας.

Μάλιστα, οι αμερικανικές Αρχές θεωρούν πως η Νο1 τρομοκρατική απειλή είναι να φυτέψει κάποιος μια βόμβα στο αεροπλάνο, όχι να επιβιβαστεί σε αυτό.

Παράλληλα, στα αεροδρόμια των ΗΠΑ χρησιμοποιείται το σύστημα Capps, που δεν μπορεί να εντοπίσει τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών της 11ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, δίνει σήμα μόνο αν οι βαλίτσες του επιβάτη φορτωθούν στο αεροπλάνο, χωρίς εκείνος να επιβιβαστεί, ενώ θεωρεί ως δυνητικά ύποπτους τους ανθρώπους που πληρώνουν με μετρητά το εισιτήριό τους και όχι με πιστωτική.

Παρόλα αυτά, από τους συνολικά 19 τρομοκράτες που επιχειρούν, μόλις εννέα κινούν τις υποψίες των αρχών, ενώ το Capps εντοπίζει δύο από τους πέντε αεροπειρατές της Πτήσης 77 της American Airlines, χωρίς όμως να υποβάλλονται σε περαιτέρω έρευνα.

«Έτσι δούλευαν τότε τα αεροδρόμια», θα πεί ένας αξιωματούχος, αναφερόμενος στον έλεγχο ασφαλείας.

 

Το μυστήριο της Πτήσης 93

Το τέταρτο αεροπλάνο που είναι γνωστό ως Πτήση 93 δεν βρίσκει ποτέ τον στόχο του, καθώς οι επιβάτες επιτίθενται στους τρομοκράτες και ρίχνουν το αεροσκάφος νοτιοδυτικά της Πενσυλβάνια, κοντά στο Shanksville. Παρόλα αυτά, νυν και πρώην αξιωματούχοι, μαζί με αυτόπτες μάρτυρες περιπλέκουν την κατάσταση.

Τουλάχιστον έξι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν ένα μικρό λευκό τζετ να πετάει πάνω από το σημείο της πρόσκρουσης αμέσως μετά το συμβάν, ενώ η έρευνα που διεξάγεται επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς τους.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει πως ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Dassault Falcon 20 πετούσε 20 μίλια βόρεια της περιοχής και πετούσε χαμηλά, γιατί ήταν σε πορεία προσγείωσης στο γειτονικό αεροδρόμιο του Johnstown-Cambria.

Μάλιστα, ο Πύργος ζητά από τον πιλότο Yates Gladwell, να ερευνήσει τι συνέβη, ενώ ο πολιτειακός αστυνομικός Lyle Szupinka δηλώνει αμέσως μετά το συμβάν στην εφημερίδα «Pittsburgh Tribune-Review» πως μία από τις μηχανές της Πτήσης 93 έχει εντοπιστεί «σε σημαντική απόσταση από το σημείο της πρόσκρουσης».

Η έρευνα επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του, χωρίς ικανοποιητική ωστόσο εξήγηση για το γεγονός.

Επίσης, o συνταγματάρχης εν αποστρατεία Donn de Grand-Pre αναφέρει τον Φεβρουάριο του 2004 πως ένα μαχητικό «είχε απογειωθεί από τη Βάση της Βόρειας Ντακότα. Ξέρω τον πιλότο που έριξε τους δύο πυραύλους που έπληξαν την Πτήση 93». Ο πιλότος αναγνωρίζεται και είναι ο επισμηναγός Rick Gibney, ο οποίος αρνείται να σχολιάσει οτιδήποτε για να μη ρίξει λάδι στη συνωμοσιολογική πυρά, όπως τονίζει.

Παράλληλα, η βάση ισχυρίζεται πως ένα F-16 πέταξε εκείνο το πρωινό με τον Gibney στο πιλοτήριο, όχι όμως κοντά στο Shanksville.

Η επίσημη έκθεση που συντάσσεται, επισημαίνει πως η Πτήση 93 αποσυντίθεται από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης και προσθέτει ότι τα σωστικά συνεργεία βρίσκουν συντρίμμια της ατράκτου και ανθρώπινα απομεινάρια, που ταυτοποιούνται με τεστ DNA.

Ακόμη, οχτώ μήνες μετά το δυστύχημα, 125 εθελοντές κάνουν έρευνα σε μεγαλύτερη ακτίνα και βρίσκουν επιπρόσθετα κομμάτια (μέταλλα και καλώδια), αλλά και ανθρώπινα απομεινάρια.


Περίεργα μηνύματα και η στάση CIA-NSA

H Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ λαμβάνει δύο περίεργα μηνύματα παραμονή της 11ης Σεπτεμβρίου, από το Αφγανιστάν και τη Σαουδική Αραβία. Το ένα γράφει «Αύριο είναι η ώρα μηδέν» και το άλλο «Ο αγώνας ξεκινάει αύριο».

Κανένα όμως δεν μεταφράζεται έγκαιρά από την NSA, παρά μόνο την επόμενη μέρα της επίθεσης, παρά το γεγονός πως η CIA είναι σε επιφυλακή από τις 23 Αυγούστου για τρομοκρατικό χτύπημα από την Αλ Κάιντα.

Συγκεκριμένα, η CIA ενημερώνει στις 6 Αυγούστου του 2001 τον τότε πρόεδρο Μπους ότι η Αλ Κάιντα σχεδιάζει αεροπειρατείες αεροπλάνων και αμέσως ειδοποιούνται οι πρεσβείες και άλλες υπηρεσίες, δεν διαχέεται όμως η πληροφορία προς τα έξω, ή έστω μια υπόνοια, για να είναι κάποιος φορέας σε ετοιμότητα.

Επίσης, στις 31 Ιουλίου η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας εκδίδει μια προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις είναι γνωστό ότι σχεδιάζουν και εκπαιδεύουν αεροπειρατές».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το CNN αυτή η προειδοποίηση δεν είναι η πρώτη που λαμβάνει η κυβέρνηση. Ήδη από το 1998, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας έχει προειδοποιήσει τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να βρίσκονται σε υψηλό βαθμό εγρήγορσης.

 

Η επόμενη μέρα

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου η αυτοκριτική των ΗΠΑ περιορίζεται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ αυστηροποιούνται τα επιχειρησιακά σχέδια.

Αυστηρά πρωτόκολλα θεσπίζονται για τις υπηρεσίες, ενώ CIA και NSA δίνουν αγώνα, ώστε να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις εκάστοτε οδηγίες που λαμβάνουν.

Παρόλα αυτά, 20 χρόνια μετά υπάρχουν ερωτήματα που είτε δεν έχουν λάβει απάντηση, είτε έχουν μεν, αλλά δεν έχει γίνει αποδεκτή, σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησαν οι μυστικές υπηρεσίες.

Ορισμένοι βλέπουν επιχειρησιακά κενά και ανετοιμότητα που οδήγησαν στο μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στη Δύση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η 11η Σεπτεμβρίου είναι ενορχηστρωμένη από τις μυστικές υπηρεσίες.

Μετά από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, έχει δημιουργεί ένας μύθος για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ο οποίος αναφέρει μεν πως είναι άτρωτες, αλλά παραλείπει την «μαύρη σελίδα» τους, που «πάγωσε» τον υπόλοιπο πλανήτη.

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/109152/11i-septemvriou-fiasko-tis-cia-i-douleia-ek-ton-eso-ta-anapantita-erotimata

3ο άρθρο

11η Σεπτεμβρίου 2001: Απαγορευμένα video, απίθανα σενάρια και αναπάντητα ερωτήματα

 

Δεκαεπτά χρόνια μετά...

τα σενάρια για την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση όλων των εποχών, είναι πολλά.

Βίντεο βγαίνουν από τα συρτάρια με πλάνα αμοντάριστα. Από κάποιους, απαγορευμένα. Συνεντεύξεις, ακούγονται για πρώτη φορά.

Ιστοσελίδες, "ξεφυτρώνουν" η μία μετά την άλλη, "αποκαλύπτοντας", κατά τα γραφόμενά τους, "νέα στοιχεία". Κανάλια προβάλουν ρεπορτάζ που δεν είχαν παίξει ποτέ.

Τι είναι ψέμα και τι πραγματικότητα; Η μόνη αλήθεια που ξέρουμε, είναι πως χάθηκαν σχεδόν 3.000 αθώες ψυχές.

 

Tο κίνημα «9/11 Truth»

Η 11η Σεπτέμβρη ήταν η πραγματική όψη του τρόμου. Το σενάριο του κινήματος «9/11 Τruth» υποστηρίζει πως άγγιξε πολλά «αναπάντητα ερωτήματα». Πιθανόν και δικά μας. Αυτά είναι:

1) Πώς, αφού κανένα κτίριο δεν έχει ποτέ καταρρεύσει από φωτιά, έπεσαν 3 τεράστια οικοδομήματα εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου 7, το οποίο σημειωτέον δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο;

2) Γιατί, εάν η φωτιά από τους υδρογονάνθρακες φτάνει στο ανώτερο σημείο στους 1.800 βαθμούς Φαρενάιτ και το ατσάλι λιώνει στους 2.700, οι Πύργοι αποδυναμώθηκαν όσο χρειαζόταν ώστε να πέσουν, σε τόσο σύντομο χρόνο – μόνο 56 λεπτά στην περίπτωση του Νότιου Πύργου;


3) Γιατί, εάν η σύγκρουση κατέστρεψε τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων, το FBI μπόρεσε να βρει σε άριστη κατάσταση το διαβατήριο του Σατάμ Αλ Σουκάμι, ενός από τους υποτιθέμενους αεροπειρατές της πτήσης 11 της εταιρείας Αmerican Airlines;

4) Πώς να εξηγήσουμε τη μη αποτελεσματικότητα του FAA (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ) και της NORAD (Διοίκηση Αεράμυνας);

5) Πώς μπορούσαν να επιτρέψουν, μια ώρα μετά τη σύγκρουση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ένα προφανώς εχθρικό αεροπλάνο να συντριβεί πάνω στο Πεντάγωνο;

6) Γιατί το υπουργείο Άμυνας επέλεξε να κάνει έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτικών ασκήσεων την 11η Σεπτέμβρη - δεσμεύοντας στρατιωτικό προσωπικό και αεροσκάφη και σπέρνοντας την αναταραχή και την αμφιβολία σχετικά με το ποιος ήταν ποιος εκείνη την ημέρα;

7) Γιατί ήταν τόσο σημαντικό, όπως είπε ο πρώην δήμαρχος Ρούντολφ Τζουλιάνι, να καθαριστούν τα συντρίμμια πριν βρεθούν όλα τα πτώματα;

8) Ποιός θα απαντήσει σχετικά με τη πορεία των μετοχών των αερογραμμών American και United τις μέρες πριν τις επιθέσεις; Υπήρχαν τόσα πολλά ερωτήματα. Αλλά όταν επρόκειτο για το μεγάλο «γιατί» της 11ης Σεπτέμβρη, υπήρχε η μόνη κλασική ερώτηση: «Ποιος επωφελείται;»

 

Τηλεοπτικές εκπομπές "αποκαλύπτουν"...

Μετά το Ιντερνετ και τα τηλεοπτικά σόου. Στην εκπομπή «Η Ώρα της Εξουσίας» (The Power Hour) ο οικοδεσπότης Nτειβ Βον Κλάιστ θυμάται πως όταν τα τηλεοπτικά δίκτυα έκαναν αναφορά σε εναν ψηλό Άραβα με όπλο «ήξεραν με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτός ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν».

 

Ταινίες-βιβλία και περιοδικά

Τα σενάρια γράφονται και στις σελίδες περιοδικών και εφημερίδων. Γίνονται βιβλία. Γεμίζουν τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Τι είναι μυθιστόρημα και τι ντοκουμέντο;

 

Μαρτυρίες και καταγγελίες

Κάποια στιγμή, ο Kέβιν Ράιαν, ένας επιστήμονας της εταιρίας δοκιμών, έδωσε πιστοποίηση για το ατσάλι που χρησιμοποιήθηκε στους Δίδυμους Πύργους. Λίγο αργότερα, απολύθηκε.

 

Βίντεο με αμοντάριστα πλάνα

Ρεπορτάζ του δικτύου ABC από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου βγαίνει με καθυστέρηση πολλών χρόνων στον αέρα. Τα πλάνα προκαλούν ανατριχίλα.

Το ειδησεογραφικό συνεργείο προλαβαίνει να μπει σε παραπλήσιο κτίριο και να σωθεί την τελευταία στιγμή, μαζί με αρκετούς διασώστες, πυροσβέστες και αστυνομικούς.

Η κατάρρευση γίνεται στο 3ο λεπτό. Στο 7ο λεπτό μιλάει στην κάμερα οι αυτόπτες μάρτυρες Joseph Fichera και Paul Sutherland.

Στο 13:13 ακούγεται η πρώτη προειδοποίηση: "Ο βόρειος πύργος γέρνει". Η πτώση του ξεκινάει στο 13:24 στις Warren Street και North End Avenue.

Στο 17:36 μιλούν δύο επιζήσαντες από τον 82ο όροφο του πρώτου κτιρίου, WTC1 ενώ στο 20:28 μιλάει κάποιος που κατάφερε να σωθεί κατεβαίνοντας από τον 39ο όροφο του δευτέρου ουρανοξύστη.



 

Οι αποκαλύψεις Μπιλ Κλίντον

Μία αποκάλυψη αφήνει άφωνη τον πλανήτη. Ο Μπιλ Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, φέρεται να είχε αποκαλύψει στην Αυστραλία, πως ο Μοχάμεντ Άτα και άλλοι τρομοκράτες ετοιμάζουν το πολύνεκρο σχέδιό τους.

Σύμφωνα με το CNN, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2001 ο Μπιλ Κλίντον μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Αυστραλία, φέρεται να αποκάλυψε το τι έγινε με τον αρχηγό της Αλ Κάιντα

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως το SkyNewsAustralia ακούγεται ο Κλίντον να λέει ότι δεν προχώρησε στην πυραυλική επίθεση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν εξαιτίας των παράπλευρων απωλειών που θα υπήρχαν.

Ο Κλίντον ακούγεται να λέει: «Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Πέρασα πολύ καιρό να τον παρατηρώ και μια φορά παραλίγο να τον πιάσω. Θα μπορούσα να τον έχω σκοτώσει, αλλά θα έπρεπε να καταστρέψω μια μικρή πόλη που λέγεται Κανταχάρ στο Αφγανιστάν και να σκοτώσω σχεδόν 300 αθώες γυναίκες και παιδιά. Αν το έκανα δεν θα ήμουν διαφορετικός από εκείνον». Το ηχητικό ντοκουμέντο έδωσε στο SkyNewsAustralia ο Μάικλ Κρόγκερ, πρώην επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Αυστραλίας και μεταδόθηκε από την εκπομπή PaulMurrayLive.

«Η συνάντηση καταγράφηκε εν γνώσει του», είπε ο Κρόγκερ στην εκπομπή. «Η κασέτα δεν έπαιξε ποτέ... Ο Κλίντον απαντούσε σε ερώτηση για τη διεθνή τρομοκρατία και έκανε κάποιες εκπληκτικές παρατηρήσεις που μέχρι τώρα έμεναν στην κατοχή μου».

 

Η NASA

Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο έχει καταγραφεί από το διάστημα σε ένα ιστορικό video ντοκουμέντο. Είναι η στιγμή που τα δυο αεροσκάφη όπου οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα είχαν κάνει αεροπειρατεία πέφτουν στους δίδυμους πύργους.

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί.

Εκείνη την ημέρα, ο Αμερικανός αστροναύτης, Φρανκ Κόλμπερτσον, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, κοιτούσε από το διάστημα όπου βρισκόταν το "σπίτι" του. Μέχρι που είδε... το Μανχάταν να χάνεται στους καπνούς. Ήταν η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. 

 

 

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να αρπάξει την κάμερα. Το έκανε και κατέγραψε την απίστευτη εικόνα.

Λίγες ώρες μετά, ο Κάλμπερτσον έμαθε ακόμη ένα τραγικό νέο. Ένας από τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν φίλος του. Ο Τσικ Μπάρλινγκεϊμ ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους που οι αεροπειρατές έριξαν στο Πεντάγωνο.

 

Ήξεραν;

Πληροφοριοδότης του FBI στους κόλπους της αλ Κάιντα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου NBC και της εφημερίδας Washington Times, συναντήθηκε με τον Μπιν Λάντεν και γνώριζε ότι ο πρώην ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει επιθέσεις,

Ο πληροφοριοδότης είχε εργαστεί ως οδηγός του ακραίου αιγύπτιου σεΐχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο Ραχμάν φέρεται ότι είπε στον πληροφοριοδότη "αν χρειαστείς χρήματα, πήγαινε κατευθείαν στον Οσάμα και πες του ότι σε έστειλα εγώ".

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτε το Κογκρέσο ούτε η Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου 2001 γνώριζαν για την ύπαρξη του πληροφοριοδότη παρά τις εκτεταμένες έρευνες για τις επιθέσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι. 

Πόσα σενάρια θα ακούσουμε ακόμα; Σίγουρα πολλά. Το πραγματικό είναι καλά κρυμμένο. Κάπου που πιθανό να μη μάθουμε και ποτέ. 

https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/915260/11i-septemvrioy-2001-apagoreymena-video-apithana-senaria-kai-anapantita-erotimata-pics-vids

11/09/2018 20:31

 

4ο άρθρο

 Η αξιοπιστία του άρθρου που ακολουθεί  αμφισβητείται διότι επιχειρεί (παρά τον πομπώδη τίτλο) να υποβαθμίσει το ζήτημα ως θεωρία συνωμοσίας, χωρίς όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις. Οι αναγνώστες ας το αξιολογήσουν.

Θεωρίες συνωμοσίας και αναπάντητα ερωτήματα για την 11η Σεπτεμβρίου 2001

Πικρές αλήθειες για την επίθεση που άλλαξε τον κόσμο που συζητιούνται μέχρι και σήμερα 

Παρά τα 16 χρόνια που μας χωρίζουν από το ανατριχιαστικά θεαματικό τρομοκρατικό χτύπημα που ανέτρεψε τις παγκόσμιες ισορροπίες, οι συνωμοσιολογικές φωνές δεν έχουν καταλαγιάσει για τα περίεργα και τα ύποπτα της υπόθεσης.

Και πώς να πιστέψει εξάλλου κανείς κάτι τόσο κολοσσιαίο, σαν αυτό που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2011; Μια ομάδα 19 αεροπειρατών που κατέλαβαν δηλαδή τέσσερα επιβατικά αεροπλάνα και τα έστρεψαν σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους;

Παραμένει δύσκολο ακόμα και να το συλλάβεις! Θεόρατα αεροπλάνα να συντρίβονται σε πελώρια κτίρια με ταχύτητες 500 μιλίων/ώρα, σκορπώντας τρόμο και θάνατο στο πέρασμά τους.

Τσιμέντα και χάλυβες να ανοίγουν διάπλατα σαν να πρόκειται για χάρτινες κατασκευές. Καύσιμα να εκρήγνυνται και πελώριες φωτιές να καπνίζουν τον καταγάλανο ουρανό του Μανχάταν. Ή ανθρώπους να αναγκάζονται να πηδήξουν από τα παράθυρα για να μη συναντήσουν τον θάνατο στις καμένες σάρκες τους.

Μόνο επειδή ζήσαμε το απόλυτα υπερβατικό αυτό έργο μπορούμε να το πιστέψουμε, κάνοντας ακόμα και τις ταινίες καταστροφής να μοιάζουν κινούμενα σχέδια για παιδάκια. Μόνο που κάποιοι συνεχίζουν να μη δέχονται τη ζοφερή πραγματικότητα, κοιτώντας αριστερά και δεξιά και αναζητώντας άλλου τύπου απαντήσεις για το πλέον πολύνεκρο και τρομακτικό χτύπημα που έζησε η Δύση στην πρόσφατη ιστορία της.

Κι όμως, συνέβη. Την αποφράδα εκείνη μέρα, 19 νεαροί άντρες, φορώντας σύγχρονα ρούχα για να καλύψουν το πρωτόγονο μίσος τους, μετέτρεψαν αεροπλάνα σε πυραύλους και επιβάτες σε απώλειες πολέμου, μεταμορφώνοντας ένα απλό πρωινό Τρίτης στη μέρα όπου τίποτα δεν θα έμενε ίδιο έκτοτε.

Οπλισμένοι με εξτρεμισμό και φονταμενταλισμό και χρηματοδοτούμενοι από το κακό, σκότωσαν όχι μόνο μερικές χιλιάδες αθώους, αλλά και όλα όσα συνήθιζε να δηλώνει κάποτε αυτό το «πολιτισμένος κόσμος». Τίποτα δεν θα ήταν πολιτισμένο πια, ούτε η ίδια η μαύρη πράξη ούτε τα αντίποινα ούτε και τα μέτρα ασφαλείας που υφίστανται μέχρι και σήμερα.

Μόνο που υπάρχουν κι αυτοί που δεν τα πιστεύουν όλα αυτά και, αν πρέπει να το πούμε, είναι ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων που απορρίπτουν την «επίσημη εκδοχή», που έδωσε εξάλλου στο φως η μοχθηρή αμερικανική κυβέρνηση και τα συνεταιράκια της στο έγκλημα, τα μέσα ενημέρωσης, ρίχνοντας λάσπη και αποπροσανατολίζοντας το κοινό από τα πραγματικά γεγονότα.

Σύμφωνα βέβαια με ποιον θα ρωτήσεις, υπάρχουν εντελώς διαφορετικές και συχνά αντικρουόμενες απόψεις περί «πραγματικότητας» και «αλήθειας». Όλες ωστόσο οι θεωρίες συμφωνούν σε κάτι κεφαλαιώδες: πως ήταν η κυβέρνηση Μπους αυτή που προγραμμάτισε, οργάνωσε και εκτέλεσε το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, συγκαλύπτοντας κατόπιν τα ίχνη της μέσω της ιδέας του φονταμενταλιστή ισλαμιστή. Και δικαιολογώντας φυσικά την ακόμα μεγαλύτερη παρεμβατικότητά της στη Μέση Ανατολή.

Η συνωμοσιολογική θεωρητικοποίηση ξεκίνησε πολύ πριν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από την κατάρρευση του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, μόνο που και η δική της αλήθεια δεν είναι παρά ένα μισοτελειωμένο αφήγημα που αφήνει περισσότερα ερωτήματα από όσα μας λέει πως απαντά. Ένα κράμα μισοειπωμένων ιστοριών, αβάσιμων υποθέσεων και αμφίβολων εξηγήσεων που αγνοεί πεισματικά κάθε αντιφατικό γεγονός που τολμά να μπει στον δρόμο του.

Εξίσου ανατριχιαστικό είναι το γεγονός πως έξι χρόνια μετά το χτύπημα, το 42% των Δημοκρατικών πίστευε ακράδαντα πως ήταν ο Μπους και τα τσιράκια του οι πραγματικοί υπεύθυνοι του σατανικά και αριστουργηματικά εκτελεσμένου αυτού σχεδίου, καθώς ποιος άλλος θα μπορούσε να ενορχηστρώσει μια τέτοια καλοστημένη ιστορία από την ίδια την Αμερική;

Έκτοτε βέβαια, στα τόσα χρόνια που μας χωρίζουν από το γεγονός και τους τόνους μελάνης που έχουν χυθεί, λίγοι μύθοι έχουν επιβιώσει από τη σωρεία των θεωριών συνωμοσίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Θεωρίες που δεν δέχονται την απλή μεν, φρικιαστική δε, αλήθεια: πως 19 άνθρωποι εκτέλεσαν ένα μαζικό έγκλημα εκείνη τη μέρα οπλισμένοι από τα κελεύσματα του φονταμενταλιστικού Ισλάμ.

Λίγοι μεν μύθοι, επίμονοι δε, μιας και η εμβληματική δουλειά του περιοδικού «Popular Mechanics», που ανέλυσε με μια ομολογουμένως all-star ομάδα ειδικών και ανέτρεψε τις 25 κορυφαίες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την 11/9, έκοψε τα φτερά σε πολλούς. Το «Debunking 9/11 Myths» έχει κυκλοφορήσει και σε βιβλίο, για όποιον θέλει να το ψάξει μόνος.

Παρά ταύτα, αφού βρήκαμε και εβραίους πολίτες στους νεκρούς και μάθαμε πως οι ουρανοξύστες πέφτουν πράγματι σαν χάρτινοι πύργοι από τις υψηλές θερμοκρασίες, υπάρχουν μερικά «μικρά παραλειπόμενα» που απομένουν να διευθετήσουμε, εκεί που βρήκε δηλαδή προνομιακό έδαφος η συνωμοσιολογική πυρά να ανάψει μερικές ακόμα φωτίτσες. 

Γιατί δεν σηκώθηκαν τα μαχητικά να καταρρίψουν τα Boeing; 

Εδώ επιμένει ο μύθος, προϋποθέτοντας τη συνωμοσία. Η αλήθεια είναι πως μόλις 14 μαχητικά ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας στις 28 κοντινές αεροπορικές βάσεις. Μιλάμε εξάλλου για μια εποχή που δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης ενημέρωσης για τέτοιες διαδικασίες. Όλοι περίμεναν άλλωστε πως οι αεροπειρατές θα κατέθεταν τα αιτήματά τους, όπως συνέβαινε και συνεχίζει να συμβαίνει στις αεροπειρατείες του πλανήτη, κι έτσι δεν δόθηκε ποτέ εντολή κατάρριψης.

«Έπρεπε [ο Πύργος Ελέγχου] να σηκώσει κυριολεκτικά το τηλέφωνο και να μας καλέσει», είπε ο ταγματάρχης Ντάγκλας Μάρτιν της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης. Δεν τους κάλεσαν γιατί δεν πίστευαν πως θα έριχναν τα αεροπλάνα πάνω σε κτίρια. Και η ίδια η κατάρριψη άλλωστε δεν είναι πολιτική ρουτίνας για κάθε χαμένο ή κατειλημμένο αεροσκάφος.

Στη δεκαετία πριν από την 11 η Σεπτεμβρίου μόλις ένα επιβατικό αεροπλάνο κατέρριψε η Βορειοαμερικανική Αεροπορική Διοίκηση (NORAD), ένα ιδιωτικό τζετ τον Οκτώβριο του 1999, τα μέλη του οποίου είχαν πέσει αναίσθητα από την αποσυμπίεση της καμπίνας. Ακόμα και γι’ αυτό χρειάστηκε κάπου 1 ώρα και 22 λεπτά ένα F-16 για να το προσεγγίσει.

To Empire State Building δεν γκρεμίστηκε το 1945 όταν συνετρίβη πάνω του ένα βομβαρδιστικό B-25, γιατί λοιπόν έπεσε σαν χάρτινος πύργος το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου;

Οι συγκρίσεις των δυο κτιρίων έχουν νόημα μόνο στα συνωμοσιολογικά μυαλά. Το Empire State Building ήταν κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα με χοντρή εξωτερική τοιχοποιία, σχεδόν τετραπλάσιας πυκνότητας σε σχέση με τους Δίδυμους Πύργους, οι οποίοι κατασκευάστηκαν το 1970 με μια εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική φιλοσοφία. Ο δικός του φέρον πυρήνας ήταν στο κέντρο, περιβαλλόμενος από έναν λεπτό εξωτερικό τοίχο.

Η φωτιά από την κηροζίνη δεν θα μπορούσε να λιώσει το ατσάλι, κι έτσι οι πύργοι γκρεμίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη

Οι φωτιές δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ καυτές για να λιώνουν το ατσάλι, αν κι αυτό είναι σχεδόν αδιάφορο για την κουβέντα μας. Γιατί ο χαλύβδινος σκελετός το μόνο που πρέπει να χάσει είναι λίγη από τη δοκιμή αντοχή του ώστε να καταρρεύσει το κτίριο σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Η θερμοκρασία της φωτιάς ανέβηκε στους 1.000 βαθμούς Κελσίου, ένα σημείο καμπής όπου το ατσάλι χάνει το 90% της δύναμής του. Η κηροζίνη απλώθηκε άλλωστε πάνω από όλα, έπιπλα, κουρτίνες, χαρτιά, δημιουργώντας μια πύρινη κόλαση που κράτησε περισσότερο από τη φωτιά από τα καύσιμα. 

Ναι αλλά οι θερμίτες που βρέθηκαν στους πύργους μυρίζουν ελεγχόμενη έκρηξη 

Ο θερμίτης (ή νανοθερμίτης, όπως μας λένε οι συνωμοσιολόγοι) είναι ουσιαστικά κράμα αλουμινίου από τα αεροπλάνα. Τόνοι και τόνοι θερμίτη θα χρειάζονταν για να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στον δεύτερο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου…

Το World Trade Center 7 έπεσε, παρά το γεγονός ότι δεν χτυπήθηκε από κανένα αεροπλάνο, επειδή το έριξε η κυβέρνηση με ελεγχόμενη έκρηξη

Το κτίριο έπεσε πράγματι, γκρεμίστηκε ωστόσο από τη φωτιά που έκαιγε για τόση ώρα στο εσωτερικό του, φωτιά που προήλθε από την κατάρρευση του πρώτου πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Οι φωτιές ξεκίνησαν ως μικρές εστίες σε περισσότερους από 10 ορόφους, πριν γίνουν λαίλαπες και κατακάψουν τα πάντα. Όσο για το σύστημα πυρασφάλειας, δεν λειτούργησε γιατί καταστράφηκε από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων… 

Πύραυλος χτύπησε το Πεντάγωνο, όχι αεροπλάνο 

 

Κάποιες χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες είδαν ζωντανά το αεροσκάφος να συντρίβεται στο Πεντάγωνο, την ίδια ώρα που τουλάχιστον δύο επιβάτες της μοιραίας πτήσης τηλεφώνησαν στους οικείους τους να τους ενημερώσουν για την αεροπειρατεία. Κι όμως, οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται πως οι τρύπες στο πεντάγωνο κτίριο παραήταν μικρές για να έχουν γίνει από Boeing 757. Πιθανώς δεν καταλαβαίνουν πως τα φτερά είχαν κοπεί από το αεροπλάνο πριν αυτό χτυπήσει στην πρόσοψη του Πενταγώνου.

Κι αυτό ήταν στην ουσία σωτήριο για το κτίριο, καθώς τα φτερά κρατούν ένα καλό ποσοστό της κηροζίνης. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον το 1/5 του καυσίμου χύθηκε εκτός Πενταγώνου. Επίσης, εξαιτίας του οπλισμένου σκυροδέματος του σκελετού, το εξωτερικό του αεροπλάνου σχεδόν εξαϋλώθηκε. Είπαν χαρακτηριστικά πως το Boeing μπήκε στο κτίριο περισσότερο ως υγρό παρά ως στερεό. Πολλά τμήματα από την άτρακτο του μοιραίου αεροπλάνου ανασύρθηκαν ωστόσο από το σημείο… 

Απλά απλά, η Πτήση 93 καταρρίφθηκε

Τα μητρώα και οι εγγραφές μάς λένε καθαρά πως δεν δόθηκε ποτέ εντολή κατάρριψης της Πτήσης 93 εξαιτίας της κακής ανθρώπινης επικοινωνίας. Ακόμα και όταν το Boeing συνετρίβη, η αεράμυνα δεν γνώριζε καν πως τελούσε σε καθεστώς αεροπειρατείας! Όσο γι’ αυτούς που λένε πως έβαλαν τους επιβάτες και των τεσσάρων πτήσεων στην 93 και μετά την κατέρριψαν, οι αεροπορικές εταιρίες δημοσιοποίησαν τους αριθμούς των επιβατών και δεν ήταν φυσικά δυνατό να χωρέσουν όλοι αυτοί σε ένα 757…

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/2829200/theories-sinomosias-ke-anapantita-erotimata-gia-tin-11i-septemvriou

11/09/2017   12:03