Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Μεταναστευτικό (20)



ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑ
11 Μαΐου 2013
Μια είδηση περί συμπλοκής και μαχαιρώματος δύο μεταναστών από το Μπαγκλαντές στην Ν. Μανολάδα έπαιξε για λίγο χθες στα κανάλια και πέρασε γρήγορα στα «ψιλά», μια και στην ειδησεογραφία κυριαρχούσε το θέμα της επαπειλούμενης απεργίας των καθηγητών στην διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Γεγονός μάλλον σπάνιο για τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, όπως έχουν εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες), που θα «σήκωναν» το θέμα στα κεραμίδια με αντιρατσιστικές υστερίες, καταγγελίες και όλα τα σχετικά που επαναλαμβάνονται με ιερή αγανάκτηση τακτικά στην δημοκρατική και άκρως πολυπολιτισμική αυτήν χώρα. Γιατί έτσι; Ήταν η προαναφερθείσα απεργία στις πανελλαδικές, ο αγώνας Ολυμπιακού-ΤΣΣΚ ή το ότι η υπόθεση «βρωμούσε» και υπήρχε κίνδυνος να γυρίσει μπούμεραγκ στην «αντιρατσιστική» μαφία που ελέγχει αυτόν τον τόπο; Αποδείχθηκε ότι ήταν μάλλον το τελευταίο. Αν «ψάξουμε» λίγο περισσότερο την είδηση πιστεύω ότι θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα αυτό. Ας δούμε λοιπόν την αρχική είδηση, όπως σερβιρίστηκε και αναπαράχθηκε σύμφωνα με την «πολιτικά ορθή» πρακτική και νοοτροπία (Οι επισημάνσεις στα δύο κείμενα που ακολουθούν είναι δικές μου): 
«Nέο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Μανωλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαχαιρώθηκαν δύο μετανάστες από το Μπαγκλαντές που δούλευαν ως εργάτες σε φραουλοχώραφα. [...] Το επεισόδιο συνέβη όταν πήγαν να ζητήσουν από τον επιστάτη δεδουλευμένα μεροκάματα 1,5 και 2 μηνών που ανέρχονταν στα 3.700 ευρώ συνολικά.» 

«Δύο μετανάστες μεταφερθήκαν τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας για να τους προσφερθούν οι Πρώτες Βοήθειες. Ο ένας φέρει βαρύ τραύμα στην πλάτη και στο πόδι, ο δεύτερος είναι τραυματισμένος ελαφρύτερα στο μηρό, από μαχαίρι. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ο πρώτος τραυματίας μεταφέρθηκε από τη Μανωλάδα στη Βάρδα με ασθενοφόρο και από εκεί σε νοσοκομείο της Πάτρας». 



Τι καταλαβαίνει όποιος διαβάσει τα δύο παραπάνω κείμενα που αναφέρονται στην ίδια είδηση; Ότι κάποιοι δυστυχισμένοι οικονομικοί μετανάστες (από το Μπαγκλαντές, έχει σημασία) που δούλευαν ως εργάτες όχι οπουδήποτε, αλλά στα «φραουλοχώραφα» (έχει κι αυτό την σημασία του) έπεσαν και πάλι θύματα στυγνής εκμετάλλευσης από κάποιον κτηνάνθρωπο, υπάλληλο κάποιου τοπικού άθλιου και εξαχρειωμένου τσιφλικά που κερδοσκοπεί κλέβοντας τον τίμιο ιδρώτα των εργατών. Τα σχετικά κλισέ των νεο-αριστερών της μεταπολίτευσης, των στρατευμένων και ασυμβίβαστων αντιρατσιστών, όπως και των κάθε κατηγορίας εκφωνητών και «δημοσιογράφων» των βοθροκάναλων είναι απείρως πιο γλαφυρά και καταπελτικά και σίγουρα αδυνατώ να τα συναγωνιστώ, σε κάθε περίπτωση. 
Ας δούμε όμως τι ακριβώς συνέβη, διαβάζοντας την είδηση από ένα τοπικό μέσο της Ηλείας και συγκεκριμένα από την ηλεκτρονική σελίδα της ιστορικής εφημερίδας (πρωτοεκδόθηκε το 1902) «Πατρίς» του Πύργου:

Βγήκαν… μαχαίρια λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Μανολάδα με «πρωταγωνιστές» Μπαγκλαντεζιανούς μετάναστες… 


Ηλεία (10/05/2013 17:34 ) 
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com δύο εργάτες όταν αντίκρισαν ομοεθνή τους που είναι επιστάτης καλλιέργειας φράουλας πήγαν να του ζητήσουν τα χρήματα που τους οφείλονταν από μεροκάματα που είχαν κάνει... 
Όπως κατήγγειλαν οι εργάτες τα χρήματα είχαν δοθεί στον επιστάτη εδώ και ημέρες και παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους αυτός δεν τους τα κατέβαλλε… 

Δείτε και την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Μπαγκλαντές, 33 και 25 ετών, οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο ομοεθνείς τους στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας 
Ο 33χρονος δράστης, ως επικεφαλής ομάδας εργατών, μαζί με τον 25χρονο και δύο ακόμα αλλοδαπούς που αναζητούνται, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τους δυο ομοεθνείς τους, όταν εκείνοι τους ζήτησαν δεδουλευμένα από καλλιέργειες φράουλας. Ο συλληφθείς 33χρονος οικειοποιήθηκε ποσό 12.000 ευρώ, που είχε παραλάβει από ιδιοκτήτες καλλιεργειών της περιοχής και προορίζονταν για την πληρωμή των εργατών 
[...] 
Πιο αναλυτικά, χθες (09.05.2013) αργά το βράδυ, οι δυο συλληφθέντες μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς τους, μετέβησαν σε παραπήγματα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαπληκτίστηκαν με τους δύο ομοεθνείς τους, με αφορμή τη μη καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων, από εργασίες σε καλλιέργειες φράουλας. 
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και ενώ οι τρεις υπόλοιποι δράστες ακινητοποίησαν τους δυο παθόντες, ο 33χρονος δράστης τους τραυμάτισε, κάνοντας χρήση μαχαιριού . 
Σημειώνεται ότι ο 33χρονος δράστης εργάζεται ως επικεφαλής ομάδας εργατών, σε καλλιέργειες φράουλας της περιοχής και είχε οικειοποιηθεί το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, που είχε παραλάβει από ημεδαπούς ιδιοκτήτες των καλλιεργειών για να αποπληρώσει δεδουλευμένα εργατών. 
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό των δραστών ενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών λίγες ώρες αργότερα. 
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. 
Το προανακριτικό υλικό και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας». 

Δηλαδή; Δηλαδή; Οι δράστες δεν είναι Έλληνες; Ούτε μέλη της «Χρυσής Αυγής»; Δεν είναι ο επιστάτης υπάλληλος κάποιου εκμεταλλευτή «τσιφλικά» της περιοχής; Πώς; Είναι λαθρομετανάστης που εργάζεται ως επικεφαλής ομάδας εργατών; Και αυτός ο κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης «έφαγε» από τους συμπατριώτες του 12.000 Ευρώ που τα είχε εισπράξει «από ημεδαπούς ιδιοκτήτες των καλλιεργειών για να αποπληρώσει δεδουλευμένα εργατών»; Όχι 3.700 όπως έγραψαν κάποιοι; Μα είναι δυνατόν; Και γιατί οι ιδιοκτήτες των «φραουλοχώραφων» πλήρωναν τα μεροκάματα σε αυτόν και όχι απευθείας στους εργαζόμενους; Και πού είναι ο δυναμικός Υπουργός Προ.Πο. ο πονόψυχος κ. Δένδιας, ώστε να παρέμβη αμέσως και να μοιράσει άδειες παραμονής; Που είναι οι επαγγελματίες αντιρατσιστές; Το ΠΑΜΕ έστω, να διαδηλώσει; Οι ευαίσθητοι και λαλίστατοι «δημοσιογράφοι» των βοθροκάναλων; Μα κανείς τέλος πάντων; Που βαδίζει πια αυτή η κοινωνία; Μα τόση αναλγησία! 
Ηρεμείστε αγαπητοί μου. Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως προπαγανδίζουν ορισμένοι και τα γεγονότα δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα «σερβίρουν» τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Είναι εντελώς διαφορετική η αλήθεια, μόνο που αυτή δεν συμφέρει να αποκαλυφθεί διότι θα πλήξει την πολυπλόκαμη Μαφία που δημιούργησε, στηρίζει και καλύπτει την θάλασσα των λαθρομεταναστών που κατέκλυσε αυτήν την δύσμοιρη χώρα και κοντεύει να μας πνίξει. Και τα λεφτά είναι πολλά αγαπητοί μου! Ο τζίρος της λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας υπολογίζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια και είναι μια «χρυσοτόκος όρνις» που διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Πριν όμως εξηγήσουμε ποια είναι αυτή η «Μαφία της λαθρομετανάστευσης», ας υπενθυμίσουμε τι συνέβη πριν από έναν μήνα πάλι στην Μανωλάδα. 
Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της γνωστής εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» του διαβόητου συγκροτήματος Λαμπράκη a.k.a. «ΔΟΛιο συγκρότημα» στις 17-4-2013: 
«Αιματηρή συμπλοκή συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στη Μανωλάδα Ηλείας, όταν γύρω στις 6 μ.μ. περίπου 200 άτομα, υπήκοοι Μπαγκλαντές που εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση Έλληνα, συνεπλάκησαν με τρεις Έλληνες εκπροσώπους του, απαιτώντας δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Ένας εκ των τριών Ελλήνων πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις από τους μετανάστες. Άλλοι 34 έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Ο εργοδότης των θυμάτων συνελήφθη ενώ οι τρεις δράστες αναζητούνται». 

Η είδηση (που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) αναπαράχθηκε ταχύτατα με διάφορες παραλλαγές (!) και ανάλογες ανακρίβειες και «σάλτσες»: 
«Αποτροπιασμό, προκαλεί το μακελειό στα φραουλοχώραφα της Βουπρασίας, στη Νέα Μανωλάδα, όταν επιστάτες άνοιξαν πυρ εναντίον αλλοδαπών εργατών, που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. 
Συνολικά 28 άτομα αναφέρονται ως τραυματίες από ιατρικές πηγές, είκοσι από την Αστυνομία, μετά από συμπλοκή σε καλλιέργειες φράουλας δίπλα στην εθνική οδό. Οκτώ από τους μετανάστες, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 
Όλα συνέβησαν περίπου στις έξι το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στην είσοδο καλλιέργειας δίπλα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στη Βάρδα και τη Νέα Μανωλάδα, πίσω από πρατήριο υγρών καυσίμων. 
Οι αλλοδαποί εργάτες κυρίως υπήκοοι Μπαγκλαντές και Πακιστάν, ζητούσαν από μέρες τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ένας από αυτούς, το συνολικό ποσό που τους χρωστούσαν σε όλους ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ».

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, τα πράγματα ήσαν τελείως διαφορετικά: 
1. Στην Μανολάδα ουδείς μπορεί να προσλάβει λαθρομετανάστη (ιδίως από το Μπαγκλα Ντες) απευθείας. Υπάρχουν συγκεκριμένοι ομοεθνείς τουςμεσάζοντες, στους οποίους πρέπει να προσέλθει οποιοσδήποτε Έλληνας αγρότης της περιοχής, μικρός ή μεγάλος, για να προσλάβει εργάτες. Ένας από αυτούς μάλιστα διατηρεί και μπακάλικο στο κέντρο της Ν. Μανολάδας (νόμιμα ή παράνομα, αγνοώ), από το οποίο ψωνίζουν υποχρεωτικά οι λαθρομετανάστες. 
2. Αν λάβουμε υπ’ όψη ότι οι εργασίες στα «φραουλοχώραφα» αρχίζουν από τα τέλη Ιανουαρίου, μέχρι τα μέσα Απριλίου είναι-δεν είναι τρεις (3) μήνες. Σε ποια λοιπόν δεδουλευμένα έξη (6) μηνών αναφέρονταν οι ψεύτες των ΜΜΕ; Θα μου πείτε βέβαια ότι ένας καλός προπαγανδιστής δεν χρειάζεται να γνωρίζει λεπτομέρειες. Ειδικώς όταν έχει το μονοπώλιο των ΜΜΕ. Το εξάμηνο ακούγεται καλύτερα και αποτυπώνεται ευκολώτερα. Και ποιός θα τολμούσε να ψελλίσει κάτι αντίθετο διακινδυνεύοντας να χαρακτηριστεί αυτομάτως ακροδεξιός, φασίστας, χρυσαυγίτης και πλείστα άλλα; 
3. Οι εν λόγω μεσάζοντες, σχετιζόμενοι άμεσα με τα κυκλώματα των δουλεμπόρων εισπράττουν τα μεροκάματα από τους Έλληνες αγρότες και τα διανέμουν στους ομοεθνείς τους, άγνωστο με ποιον τρόπο. Τα φετινά μεροκάματα είναι 23 Ευρώ και 5 Ευρώ η ώρα για τυχόν υπερωρίες. Αυτά λοιπόν που ακούστηκαν περί ημερομισθίων 3 Ευρώ (!) ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και του ξεδιάντροπου προπαγανδιστικού ψέμματος. Εάν τώρα οι μεσάζοντες αφαιρούν τα έξοδα μεταφοράς τους στην Ελλάδα και τους πληρώνουν μόνον 3 Ευρώ είναι κάτι που ουδείς μπορεί να εξακριβώσει. 
Εάν συνδυάσουμε τα παραπάνω με την πραγματική είδηση από την εφημερίδα της Ηλείας που προαναφέραμε, τότε αρχίζει να ξεκαθαρίζει κάπως το πράγμα. 
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: 
Κάποιος έμπορος της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών που αγόραζε φράουλες από την περιοχή της Μανολάδας αποφάσισε να ενοικιάσει έκταση 20 στρεμμάτων για λογαριασμό του και συνεταιρίστηκε με δύο κατοίκους (αδέλφια) της περιοχής στους οποίους έδωσε χρήματα για την δημιουργία θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων με συμφωνία να τον εξοφλήσουν από την παραγωγή, καθώς και να πουλήσουν μόνον σ’ αυτόν την δική τους παραγωγή, καθώς και αυτήν που τους αναλογούσε από το ενοικιασμένο χωράφι. Τα δύο αδέλφια (ολίγον «μάγκες» και παλληκαράδες, όπως λέγεται) προσέλαβαν μέσω των μεσαζόντων, έναν αριθμό από Μπαγκλαντέζους λαθρομετανάστες, αλλά κάπου τσακώθηκαν για αδιευκρίνιστους λόγους, που είχαν σχέση με την πληρωμή των ημερομισθίων. Οι δύο αγρότες τους έδιωξαν και προσέλαβαν Αιγύπτιους, με τους οποίους οι Μπαγκλαντέζοι είχαν διαφορές από την προηγούμενη χρονιά. Τότε, ένας όχλος Μπαγκλαντέζων, επιτέθηκε στα χωράφια στους Αιγύπτιους για να τους εξαναγκάσει να φύγουν. Όταν το έμαθαν οι δύο αγρότες έσπευσαν στον χώρο της συμπλοκής, έχοντας μαζί τους μια καραμπίνα. Τί ακριβώς συνέβη στην συνέχεια δεν θα μαθευτεί ποτέ αφ’ ενός λόγω της «ομερτά» των λαθρομεταναστών, αφ’ ετέρου λόγω της ποινικής δίωξης των πρωταγωνιστών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την δική τους εκδοχή. 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάμπολλα, αλλά η Μαφία της λαθρομετανάστευσης φρόντισε να δώσει την δική της εκδοχή, την οποία «έμαθε» ο πολύς κόσμος, ενώ η αντιρατσιστική προπαγάνδα έφθασε σε παροξυσμό και όχι μόνον. 


Κυκλοφόρησαν αφίσες για μποϋκοτάρισμα (!) της φραουλοπαραγωγής στην Μανωλάδα, μια ευκαιρία που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη οι ανταγωνιστές μας άλλων χωρών και έσπευσαν να κυκλοφορήσουν επίσης σχετική αφίσα! Βέβαια, τους νεο-αριστερούς της μεταπολίτευσης αυτά ουδόλως τους απασχολούν, αρκεί να πλήξουν τους Έλληνες και την Ελλάδα, που τόσο την μισούν.


Και κάτι ακόμα, σχετικά πρόσφατο, για την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την εκμετάλλευσή της από την εν λόγω Μαφία. Θυμάστε την δολοφονία ενός Πακιστανού στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο και πώς παρουσιάστηκε; 
Αναδημοσιεύω την σχετική είδηση: 
Έλληνες μαχαίρωσαν και σκότωσαν Πακιστανό στα Πετράλωνα 
17.01.2013 10:03 
«Δολοφονήθηκε 27χρονος Πακιστανός με μαχαίρι στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης από δύο Έλληνες στα Πετράλωνα που επέβαιναν σε σκούτερ, επειδή τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατό του! [...] 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 
Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας...». 

Και μια άλλη εκδοχή, που μάλλον είναι και η πραγματική: 
«Άλλα λέει η πιάτσα που ξέρει πιο καλά και έγκυρότερα από μας: Έμπορος ναρκωτικών ήταν το θύμα και τους είχε δώσει νοθευμένη με άχνη πρέζα (όπως αυτή που ανέφεραν στις υποκλαπείσες συνομιλίες τους ο Αλβανός έμπορας και ο διοικητής της… Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου). Φυσικά, αυτό δεν το λένε οι δολοφόνοι, γιατί είναι “φόνος εκ προμελέτης”, ενώ, τώρα, “εν βρασμώ ψυχής”, δηλαδή ΟΧΙ ισόβια». 

Εσείς ποια εκδοχή πιστεύεται;

Για την «Μαφία της λαθρομετανάστευσης» που αναφέρθηκε συχνά παραπάνω θα επανέλθω σε άλλο άρθρο με λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στοιχεία. Δυο λόγια μόνον: Πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα που οργανώθηκε σταδιακά από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1990 και δρα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, ισχυροποιούμενο διαρκώς. Αποτελεί ένα πολυπλόκαμο δίκτυο μεγάλων συμφερόντων με διεθνείς διαστάσεις. Στην κορυφή βρίσκονται τα διεθνή κυκλώματα των δουλεμπόρων με τους εδώ συνεργάτες τους. Το αντικείμενό τους: Διακίνηση ναρκωτικών, εργατικά χέρια για μαύρη εργασία, πορνεία, παραεμπόριο. Μόνο το πρώτο (τα ναρκωτικά) έχει τζίρο 1,1 τρισ. δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με Έκθεση Διεθνούς Επιτροπής του Ο.Η.Ε (βλ. σχετικό άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή»
(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_27/02/2003_55339), ενώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με την δημοσιογράφο Ελένη Τζιβρά, ο τζίρος της αγοράς των ναρκωτικών ξεπερνά κάθε χρόνο τα δέκα δισ. ευρώ. Μόνο ο κύκλος εργασιών του παράνομου εμπορίου ηρωίνης στη χώρα μας, αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Είναι λοιπόν όχι μόνον πολλά τα λεφτά, αλλά υπάρχουν και πολλοί πρόθυμοι να τα «'κονομήσουν» από αυτόν τον απίστευτο πακτωλό. Χωρίς όμως τους λαθρομετανάστες, η διακίνηση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Επομένως υπάρχουν πολλά και μεγάλα συμφέροντα και εάν προστεθούν και οι υπόλοιπες πηγές πλουτισμού (εργατικά χέρια για μαύρη εργασία, πορνεία, παραεμπόριο), τότε μιλάμε πάλι για «πολλά λεφτά». Μόνο ο τζίρος από το παραεμπόριο υπολογίσθηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης ότι ανέρχεται στο 10% του ΑΕΠ της χώρας, δηλ. σε πάνω από 20 δισεκατομμύρια Ευρώ. Ποιοί είναι οι βασικοί διακινητές του παραεμπορίου; Οι λαθρομετανάστες. Σκεφτήκατε άραγε αγαπητοί μου τι θα έκαναν κάποιοι χωρίς αυτούς;


Και για να τελειώνουμε, μια ερώτηση κρίσεως: Τι σχέση έχει η Μαφία της λαθρομετανάστευσης με τον νέο αντιρατσιστικό Νόμο που ήρθε έτοιμος από έξω; Απάντηση:
Μα τι άλλη σχέση από την επιβεβαίωση το πόσο παντοδύναμα είναι αυτά τα κυκλώματα και οι ντόπιοι συνεργάτες τους (Μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοαγρότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεκδότες, καναλάρχες, δημοσιογράφοι, Κόμματα, πολιτικοί κλπ. κλπ.), αλλά και τι μπορούν να κάνουν όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους.




Ένα χρόνο μετά η ελληνική δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της επιβεβαίωσε τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω:


31 Ιουλίου 2014



Αθωώθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μανωλάδας, αναφορικά με την κύρια κατηγορία που τους βάραινε, αυτήν της εμπορίας ανθρώπων, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις της μαφίας της λαθρο-μετανάστευσης.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες. Από τους άλλους δύο, ο ένας κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης και ο άλλος για συνέργεια σε σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζουμε σχετική ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας από την εν λόγω μαφία, στα πλαίσια επηρεασμού της δικαστικής απόφασης με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, "αντιδράσεις" κλπ

"...«Η «Αλληλεγγύη για όλους», σε μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα τους, οργανώνει αποστολή αλληλεγγύης την Κυριακή 20.07.2014 στη Μανωλάδα. Την αποστολή αποτελούν γιατροί και εθελοντές από τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης Αθήνας-Κορίνθου-Πάτρας, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου οικονομικών, εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ, το Ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά, η κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό», το Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, μέλη της Ένωσης μεταναστών Εργατών και του ΚΕΕΡΦΑ. Επίσης θα μεταφερθούν τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για τις άμεσες ανάγκες των εργατών»..."

Η αφίσα των αντίφα διορθωμένη