Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ο νέος εχθρός των καθεστώτων: Το «ελεύθερο» διαδίκτυο…


Ο νέος εχθρός των καθεστώτων:
Το «ελεύθερο» διαδίκτυο…

Μια η παγκόσμια οικονομική κρίση, και μια τώρα η πανδημία, και όλα αλλάζουν συθέμελα. Γι’ αυτό και όταν βγούμε (αν βγούμε) από αυτή τη δυστοπία που ζούμε, όλα θα είναι διαφορετικά.
Δεν αναφέρομαι μόνο στη χώρα μας, που αποτελεί μικρό και άρα ασήμαντο μέγεθος, μια παρανυχίδα του διεθνούς κορμού, που απλά ακολουθεί ασθμαίνοντας τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά στους μεγάλους παίκτες, που διαμορφώνουν την παγκόσμια ατζέντα, όπως είναι η Αμερική, και η Ρωσία.
Στην Αμερική για παράδειγμα, που μέχρι πρότινος είχε στοχοποιήσει την ισλαμική τρομοκρατία, αλλάζοντας τα πάντα όλα στην Β. Αφρική και στη Μ. Ανατολή, οι προτεραιότητες αλλά και οι στόχοι τώρα άλλαξαν.
Ο νέος εχθρός είναι πλέον εσωτερικός...
Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security) «η οργή κάποιων εξτρεμιστών που τροφοδοτείται από παραπλανητικά αφηγήματα σε σχέση με τις εκλογές του 2020, μπορεί να οδηγήσει σε πράξεις βίας το επόμενο διάστημα».
Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω του National Terrorist Advisory System, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν το υπουργείο προειδοποιούσε τον αμερικανικό λαό για πιθανά αντίποινα από το Ιράν εξαιτίας της δολοφονίας από Αμερικανούς του στρατηγού Qassem Soleimani στο Ιράκ. Πιο πριν, τις παλιές καλές εποχές που ξέραμε και που τώρα πρέπει να ξεχάσουμε, το εν λόγω σύστημα προειδοποιούσε κυρίως για πιθανές επιθέσεις κατά της Αμερικής από ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ο ISIS και η al-Qaida.
Η τελευταία όμως ανακοίνωση μιλάει για εσωτερικούς τρομοκράτες, με κίνητρα διαφόρων ειδών, όπως η αγανάκτηση για τα περιοριστικά μέτρα λόγω του COVID-19, τα εκλογικά αποτελέσματα που έφεραν τον Μπάιντεν στην εξουσία, η αστυνομική βία, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, και η ομοφοβία (!), που έχουν «οδηγήσει σε επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών εγκαταστάσεων», και αποτελούν πλέον την νέα μεγάλη απειλή.
Το μήνυμα λοιπόν είναι σαφές: Όλοι πλέον είναι εν δυνάμει τρομοκράτες, και καλά θα κάνουν οι πολίτες να συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις της κυβέρνησης.
Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ενθαρρύνει το κοινό να «καρφώνει» στις αρχές όσους «φέρονται ύποπτα και απειλούν με βία, ακόμη και μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο»!
Μάλιστα, ο πρώην επικεφαλής του DHS Michael Chertoff, χαρακτήρισε την πρόσφατη εισβολή στο Καπιτώλιο ως «εσωτερική τρομοκρατία», και στηρίζει, λέει, αναφανδόν μια πιο αυστηρή νομοθεσία που θα στέλνει στο εδώλιο όσους κρίνονται ύποπτοι για «προσηλυτισμό» και «εκφράσεις μίσους» μέσω του διαδικτύου. Είναι, σημειώνει, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η νέα τρομοκρατία που απειλεί την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ήδη οι διάφορες εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε διώξεις ατόμων με την κατηγορία της «συνωμοσίας», και σύμφωνα με την Washington Post αυτό το διάστημα υπάρχουν δικογραφίες για 400 τουλάχιστον «υπόπτους» που δρουν κυρίως στο διαδίκτυο.
Έτσι, το «καθεστώς Μπάιντεν» κάθε άλλο παρά συναινετικό δείχνει, άσχετα με τις επικοινωνιακές πομφόλυγες του «ευγενικού» προέδρου, οξύνοντας τις εντάσεις και ποινικοποιώντας την όποια διαφωνία, με απώτερο σκοπό τον πλήρη έλεγχο της κοινής γνώμης, η οποία εκτός από τα συμβατικά και εν πολλοίς ελεγχόμενα ΜΜΕ, διατυπώνεται και μέσω του διαδικτύου...
Στην άλλη μεριά του πλανήτη, ο «σκληρός τσάρος» Πούτιν είναι ίσως ο πρώτος ηγέτης κράτους που αποφασίζει να τα βάλει, έστω στα λόγια, με τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας τις οποίες κατηγορεί πως ανταγωνίζονται ευθέως τις εθνικές κυβερνήσεις, με σκοπό τον έλεγχο των κοινωνιών.
Οι κατηγορίες αυτές έρχονται σε μια στιγμή όπου η ρωσική κυβέρνηση ασκεί πίεση στις ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται μέσω ίντερνετ, και οι οποίες σε αντίθεση με τα ρωσικά ΜΜΕ δεν υπάγονται στην κρατική λογοκρισία.
Όπως λοιπόν είπε ο Πούτιν στη διάρκεια της οικονομικής Συνόδου στο Νταβός, «δεν πρόκειται απλά για οικονομικούς γίγαντες, αλλά για οντότητες που σε κάποιες περιοχές ανταγωνίζονται ντε φάκτο τα ίδια τα κράτη για επιρροή».
Συμπληρώνοντας πως τα όρια μεταξύ μιας «πετυχημένης παγκόσμιας επιχείρησης» και ενός «οργανισμού που θέλει να ελέγχει μια κοινωνία» είναι ασαφή και δυσδιάκριτα.
Το είδαμε, είπε, πρόσφατα στην Αμερική, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις της Ουάσιγκτον από οπαδούς του απερχόμενου προέδρου.
Εν τω μεταξύ, πριν από μερικές μέρες η Μόσχα κατηγόρησε αμερικανικές εταιρίες του διαδικτύου για ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας, όπως π.χ. στις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις από πλευράς των οπαδών του φυλακισμένου διαφωνούντα Alexei Navalny.
Πριν από τις εκδηλώσεις-διαδηλώσεις, το παρατηρητήριο των ρωσικών ΜΜΕ Roskomnadzor είχε ζητήσει από διάφορες πλατφόρμες, όπως το YouTube και το Instagram, να κατεβάσουν αναρτήσεις χρηστών μέσω των οποίων καλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στις μαζικές διαμαρτυρίες.
Τέλος, ο επικεφαλής του ρωσικού TikTok κλήθηκε «δι’ υπόθεσίν του», ή αλλιώς για «συζητήσεις» στη ρωσική Δούμα…
Εμείς εδώ δεν χρειάζεται ακόμη να ανησυχούμε.
Τα ΜΜΕ μας είναι «χορτασμένα» από τη λίστα Πέτσα, άρα καμιά διαφωνία με την κυβέρνηση των αρίστων η οποία κάνει ότι θέλει χωρίς να ανοίξει μύτη, ενώ και τα σόσιαλ μίντια ελέγχονται επαρκώς, τόσο από τα »μίσθαρνα» κυβερνητικά τρολ (παλιά του Σύριζα, τώρα της ΝΔ), όσο και από διάφορες αυτόκλητες ομάδες watchdogs, που σπεύδουν να «κατεβάσουν» σε χρόνο ντε τε την οποιαδήποτε αποκλίνουσα άποψη που δεν συνάδει με τη νέα πραγματικότητα.
Συνεπώς, μην ανησυχείτε και συνεχίστε όπως ήσασταν…
Ανεβάζετε ελεύθερα τραγουδάκια του Ρέμου, βίντεο με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, καταγγελίες κακοποιημένων σεξουαλικά σελέμπριτι, φωτό της υπέρκομψης Μαρέβα, δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο του πρωθυπουργού μας, και ανακοινώσεις του Άδωνι και του Δρος Σήψα για το πώς ή θα συμμορφωθούμε, ή θα μας τα κλείσουν όλα, ή … θα πεθάνουμε όλοι (ανεμβολίαστοι μάλλον, διότι απ’ ότι βλέπω το σούπερ προβεβλημένο σχέδιο της κυβέρνησης για μαζικούς εμβολιασμούς μάλλον δεν περπατάει).
Strange Attractor