Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Επετειακά: 70 χρόνια (5)

Ο στρατιώτης Μαργαρίτης Τζίμας του 596 Τ. Πεζικού 
αναγγέλλει την νίκη του Γράμμου 


Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΤΑΞΕ 
ΠΑΛΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ (α)

"...Μετά από πολύνεκρες μάχες ο Στρατός μας κατέλαβε επιτέλους το ύψωμα 2522, την κορυφή του Γράμμου και κλείνοντας ολοκληρωτικά τη συνοριακή γραμμή κατάφερε να εδραιωθεί ολοκληρωτικά στην περιοχή, εξουδετερώνοντας και την τελευταία εστία των Κομμουνιστών. 
Ο Στρατιώτης που έφτασε πρώτος στην κορυφή του «απόρθητου Γράμμου» ήταν ο Μακρονησιώτης Μαργαρίτης Τζίμας του 596 Τάγματος «Ανανηψάντων». Υπερήφανος αυτός ο τελείως άγνωστος σήμερα ήρωας, έβαλε το κράνος του πάνω στο όπλο του το σήκωσε ψηλά και άρχισε να το κουνά θριαμβευτικά, ενώ οι ζητωκραυγές των συμπολεμιστών του συναγωνιζόντουσαν σε ένταση με τις βροντές των πυροβόλων και τις εκρήξεις της μάχης. 
Σε λίγο φάνηκε μια ντακότα που πετούσε πολύ χαμηλά. Πλησιάζοντας στο Γράμμο, οι Στρατιώτες διέκριναν με ενθουσιασμό τέσσερα χρυσά αστέρια σε κόκκινο φόντο. Στο αεροπλάνο επέβαινε ο Αρχηγός του ΓΕΣ Στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος. Το αεροπλάνο του Αρχηγού έκανε ένα κύκλο πάνω από το ύψωμα. Από την ανοικτή πόρτα φάνηκε η αυστηρή φυσιογνωμία του Στρατηγού να τους ρίχνει ένα δάφνινο στεφάνι δείχνοντας μια ξεχωριστή τιμή στους ήρωες του Γράμμου. 
Οι Κομμουνιστές νικημένοι, υποχώρησαν και καλυπτόμενοι από τα πυκνά πυρά τους, μπόρεσαν με μεγάλες απώλειες να διαφύγουν από ένα μονοπάτι μέσα από το Στενό των Πρεσπών στον «Κόκκινο Παράδεισο» της Αλβανίας. 
Έτσι ξημέρωσε ηλιόλουστη η 30η Αυγούστου 1949. Ήταν η πρώτη ειρηνική ημέρα μετά από πολλά χρόνια πολέμου και δυστυχίας για τον Ελληνικό Λαό!



Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΤΑΞΕ 
ΠΑΛΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ (β)

Δόξα και τιμή στους νικητές του Γράμμου, στα παιδιά της Ελλάδας που συνέτριψαν την χωριστική ανταρσία και απέτρεψαν την επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας και τον διαμελισμό της χώρας. 

Διπλή τιμή και δόξα στους Μακρονησιώτες πολεμιστές, όπως ο στρατιώτης Μαργαρίτης Τζήμας (φωτογραφία) που πρώτος πάτησε την ελεύθερη κορυφή του Γράμμου. Όπως χιλιάδες άλλοι, πήρε το όπλο του από το χέρια του Βασιλιά, η Πατρίδα τον ξαναεμπιστεύτηκε και συνέτριψε τους προδότες, τους οποίους γνώριζε από πρώτο χέρι. 

Πράκτορες του Στάλιν, καθάρματα του ΝΟΦ, λούμπεν στοιχεία της κοινωνίας, μαζί με πολλούς εξαπατημένους πατριώτες, τους οποίους παγίδευσαν και έχρισαν με ελληνικό αίμα, σύροντας τους μετά στην προδοσία, τον θάνατο και την εξορία, σαρώθηκαν από τα στρατευμένα νιάτα της Ελλάδας. Την χωριστική ανταρσία την συνέτριψε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κορμό το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας, από Βασιλόφρονες λαϊκοί δεξιοί, μέχρι σοσιαλιστές, σύσσωμο το Έθνος.

Ντροπή να χορταριάζουν οι τάφοι των Ηρώων μας, σωτήρων της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Οι προδότες κάνουν γιορτές μίσους, επαίρονται για τα εγκλήματα τους, που έφτασαν ως το φρικτό παιδομάζωμα και η επίσημη πολιτεία σιωπά και διαπράττει Ύβρη παραλείποντας τις νενομισμένες τιμές για τους πεσόντες των εθνικών δυνάμεων και τους εν ζωή συμπολεμιστές τους. 

Δόξα και τιμή στον Εθνικό Στρατό, στην Αεροπορία και το Ναυτικό μας, που δεν άφησαν να γίνει η Ελλάδα Αλβανία του Χότζα με σύνορα στον Όλυμπο.



Επετειακά: 70 χρόνια (4)

70 χρόνια από την συντριβή 
της κομμουνιστικής ανταρσίας