Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Υπέρ του διαμελισμού των Σκοπίων

Αλβανοί των Σκοπίων διαδηλώνουν
για τις απαιτήσεις τους από την σκοπιανή κυβέρνηση

Αυτά που βλέπουν Αλβανοί και Βούλγαροι
και δεν βλέπουν οι απαράδεκτοι πολιτικοί μας...

Η διχοτόμηση της Βόρειας Μακεδονίας είναι η πιο ειρηνική επιλογή για το μέλλον αυτής της χώρας για την αποφυγή σεναρίων τρομερών συγκρούσεων.
Αυτό γράφει η βουλγαρική εφημερίδα Novinite, σε άρθρο που μεταδόθηκε στα δελτία ειδήσεων των Σκοπίων, όπως αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με αυτό το κρατίδιο των Σκοπίων διαδραματίζει βασικό ρόλο στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, ενώ η αποσταθεροποίησή του θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξαναρχίσει ο διεθνής πόλεμος και σε σύντομο χρονικό διάστημα η σύγκρουση θα επεκταθεί στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, την Σερβία, την Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Τουρκία.
Το αλβανικό δημοσίευμα (“Ndarja E Maqedonisë, Sjell Paqe Në Rajon” = Η διαίρεση της πΓΔΜ φέρνει ειρήνη στην περιοχή), που επικαλείται η Novinite, γράφει ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα εγγυάται τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα στην περιοχή.
«Προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και να αποφευχθούν νέες τρομακτικές σκηνές στα Βαλκάνια, είναι απαραίτητο να εξεταστούν όλες οι επιλογές, ενώ η λύση με περισσότερα επιχειρήματα είναι η διχοτόμηση της Βόρειας Μακεδονίας», γράφει.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι, παρόλο που αποφεύχθηκε η κλιμάκωση της σύγκρουσης του 2001, οι εθνοτικές εντάσεις εξακολουθούν να υφίστανται και τώρα αναζωπυρώνονται που ήρθε στο προσκήνιο η πενταπλή δολοφονία στη λίμνη Σμίλκοβο του 2012- γνωστή ως υπόθεση «Μόνστερ», με Αλβανούς και Σλάβους των Σκοπίων να μισούν ο ένας τον άλλον ακόμη περισσότερο.
Το αλβανικό κείμενο που επικαλείται η βουλγαρική Novinite, σημειώνει ότι:
«Οι Αλβανοί θα εκπληρώσουν τις μεγάλες εθνικές τους ιδέες. Ενώ οι Σλάβοι θα χάσουν μεν πράγματι ένα μικρό μέρος της χώρας, αλλά θα κερδίσουν μακροπρόθεσμα, επειδή με την τρέχουσα αύξηση του πληθυσμού, οι Αλβανοί μετά από δύο δεκαετίες θα απαιτήσουν ακόμη περισσότερα.
«Είναι γεγονός ότι η αύξηση του αλβανικού πληθυσμού στα Σκόπια είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν σλαβικού.
«Οι Αλβανοί γνωρίζουν ότι σε 20 χρόνια θα είναι σε θέση να απαιτήσουν την ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος